Hvalpe 2018

Deltas andet kuld

Kenzo/Carlo

Deltas nye store kærlighed er DK14546/2013 Kenzo, kaldet Carlo. Han er udstillet med fine resultater: Exc1, CK, BHK1, CACIB og BIR. Han bliver brugt aktivt til jagt. Carlo har et rigtigt godt temperament, er tillidsfuld og meget kælen, når der ikke sker andet.

Efter et dejligt besøg hos Carlo kan vi forvente hvalpe omkring den 14. juni. Parringen var naturligvis med tilladelse af Alvsrådet for Klubben for Gammel Dansk Hønsehund. Det giver den ekstra fine stambog, idet der er styr på at de to hunde passer sammen på alle måder. 

Jeg valgte også Carlo fordi han er en stor flot fyr med et rigtigt GDH-hoved, en dyb brystkasse, stærke ben og store fødder - str. 47 - tror jeg. 

Carlo har B-hofter med indeks 110 (april 2018). Med Deltas A-hofter indeks 101 er det perfekt. Carlo er fri i forhold til øjensygdommen PRA. Parringen giver en indavlskoefficient i femte generation på 4,4. 

 

Uddrag af Deltas dagbog i ventetiden

16. maj 2018. Med Avlsrådets velsignelse holdt vi stort bryllup og hvedebrødsdage, og den fik ikke for lidt. Hvor havde vi det dejligt.
10. maj 2018. De hyggelige stunder gav poter. Gad vide hvor mange, men det vil jo vise sig. Bare de alle er sunde og raske.
11. maj 2018. I mangel af en lyserød sky må jeg svæve på noget andet
17. maj 2018. Det gælder om at holde konditionen i top. Det kræver sin hund at have hvalpe.
24. maj 2018. Fuld sol, varme og vindstille. Perfekt til at finde de nye sunde og lækre gåsebiller
25. maj 2018. Jeg er i 7. uge, klokken er 17, temperaturen er 27 grader. Godt man har sin Gule Sofa.
28. maj. Selvom jeg får dobbelt portion er jeg altid sulten. Jeg skal vel spise for to eller ti eller hvor mange vi nu er.
4. juni 2018. Ja, her ligger jeg og keder mig i varmen. Hvor mon faderen blev af...
6. juni 2018. … men jeg er nu hellere ikke særlig attraktiv lige nu.
6. juni 2018. Uanset hvor mange hvalpe der er, så kommer de ikke til at sulte.
15. juni 2018. Efter to dage er mor og hvalpe allerede inde i en fast rytme.

13. juni 2018 En dejlig dag

Delta fødte i formiddags uden problemer -  da hun endelig kom i gang - 7 sunde, store, smukke hvalpe, hvoraf 6 var tæver.

Tidlig morgen havde vi været hos dyrlægen fordi der ikke rigtigt var presseveer efter en lang nat. En sprøjte hjalp, så hun smuttede mandler med ½ times interval.

Hvalpene var stort set ens i størrelse, godt 500 gram, dog var hannen oppe på 580. De søgte direkte til mælkebaren.

 

 

10. juli 2018 ”En myre, hvor spændende”!

13. juli 2018. Navne

Dette andet kuld efter Delta har fået officielle navne efter regeringsbyer i USA's delstater. Efter aftale med køberne bliver fællesnavnet ´Nordenfjords GDH´ efterfulgt af:

Hannen: Little Rock 

Tæverne: Austin, Denver, Jackson, Juneau, Nashville og Phoenix.

 Alle hvalpene bliver denne gang i Danmark med to på Sjælland, to på Fyn og tre i Jylland. Jeg håber jeg kan holde god kontakt med dem alle.

1. august 2018. Alle tre nyder kamplegen, der er med til at give muskler og smidighed.

1. august 2018 Trivsel

Den usædvanligt varme sommer har været god for hvalpene. De har udviklet sig til at blive meget selvstændige. De søger mere skygge og lavere temperaturer, end der kan opnås på terrassen, og de har derfor tidligt bevæget sig længere væk fra den trygge base. Under de høje gamle træer i den anden ende af matriklen boltrer de sig dagen lang. Når der kaldes til spisning, ræser de den korteste vej tilbage - gennem bede og krat.

2. august 2018 Helbredstjek og vaccination

For første gang skal en af mine hvalpe, Austin, tilbage til sin far. Hun skrev hjem og fortalte blandt andet om besøget hos dyrlægen:

Hej far

Den anden dag var vi hos dyrlægen. Det var sjovt. Vi tissede alle sammen nogle stooore søer, så Lisbeth måtte tørre op hele tiden. Det havde hun rigtig godt af. Og mens vi ventede på at det blev vores tur, så lå vi bare på gulvet og hyggede os. Jeg bed lidt i Nashvilles øre, men hun bed bare igen.

Thomas var rigtig sød. Han kikkede og mærkede en hel masse på os. Først puttede han en kold dims på min mave (der var en snor fra dimsen til hans øre). Så en lommelygte i ørene og øjnene. Det var han vældig tilfreds med. Vi havde alle nogle flotte klare øjne. Han syntes rigtig godt om mine tænder. De var perfekte, sagde han. Det var de andres oss.  

14. august 2018. Mellem venner, Brun og Lilla

Han sagde osse at vores knogler – ben stammer, kaldte han det! - er gode og kraftige. Og vi har masser af muller, men vi træner jo også hele dagen i skoven - og bakken op til terrassen er ligesom Kiddesvej. Thomas kunne godt lide vores store fødder, vores brede skalle og lange ører. Han sagde at vi var nogle gode, solide og smukke hunde. Det er rigtigt, han sagde ”smukke”.

Så prikkede han os to gange, men det var vi da ligeglade med. Først fik vi medicin så vi ikke bliver syge, så gav han os en chip så vi altid kan genkendes. Der er rart at vide.

Til sidst sagde han noget om vores sind? Vi er en homogen flok. Harmoniske og stabile, ingen af os er bange eller kuet og ingen er hyper. Han tror vi er rolige, men det havde Lisbeth jo sagt, at vi skulle være. Han skulle bare se os derhjemme når vi leger, hihi.

Nå, nu skal Lisbeth til at lave mad til os, så jeg smutter.

Kærlig hilsen Austin