Hvalpe 2015

Som den tredje partner til Pallas valgte vi Vitus DK12907/2010, der en en fantastisk jagthund med mange præmieringer inden for dette område. Vitus har A-hofter, indeks 113 (april 2015), og har også udstillingsresultaterne i orden.   

Vi venter spændt på hvalpe omkring den 5. maj

14. april "3 uger igen. Hjælpemiddelcentralen har givet mig en skammel, så jeg igen kan komme op i sofaen"
19. april "2½ uge igen og jeg ligner allerede en spærreballon"
24. april. "Der er 11 dage tilbage og jeg har allerede et yver som en malkeko"
28. april Med en livvidde på 104 er det svært at komme gennem hundelemmen. Da jeg fik min anden herpesvaccination kaldte dyrlægen mig en ordentlig skude, men sund
1. maj Selv om det først skal være om fire dage, har jeg ikke noget imod at slippe for de ekstra 10 kg i dag

2. maj 2015

Tre dag før tiden fik Pallas 12 dejlige hvalpe. Heraf var der fire hanner. Mor og unger har det alle godt, men de er trætte.

17. maj 2015 De tolv kæmper

På afstand af det tunge svangerskab og den besværlige fødsel kan vi se tilbage og analysere forløbet.

Pallas fødte 5225 gram hvalpe, hvilket giver en gennemsnitsvægt på 435 gram. Den største vejede 530 gram og den mindste 350 gram – store børn over hele linjen. Det giver stof til eftertanke.

De samme tal fra 13-kuldet, der også gav rigtig fine hvalpe, var: Samlet: 3075 gram, snit: 384 gram, størst: 455 gram, mindst: 312 gram.

Nu forstår man bedre at Pallas efter 12 timer med normale veer ikke havde kræfter tilbage, da hun skulle til at presse. I telefonen mente dyrlægen at en sprøjte var nok til at sætte skred i tingene, men da vi ankom var han klar over, at det drejede sig om at redde, hvad reddes kunne. Det var derfor også en stolt dyrlæge der en god time senere kunne ringe og fortælle at Pallas var i live – og at de 12 hvalpe også var i live – og alle havde det godt.

26. Maj 2015. Hundenavne

Hvalpene skal anmeldes til DKK inden de er tre uger gamle. Derfor er det nødvendigt at vi giver dem de navne, der kommer til at stå i deres stambøger.

Deres ”slægtsnavn” er vores kennels navn, Nordenfjords GDH. Sidste gang valgte vi græske bogstaver som ”fornavne” og selvom vi fik 12 hvalpe denne gang, var der tilstrækkeligt mange bogstaver tilbage. Hannerne har fået navnene: Epsilon, Lambda, Rho og Psi. Tæverne hedder: Eta, Jota, Kappa, Pi, Sigma, Tau, Fi og Omega.

Juli 2015. Afsked

Nu forsvinder hvalpene en efter en. Den første blev hentet få timer efter den havde rundet minimumsalderen på 8 uger. Andre skulle først vente til de nye ejere fik ferie osv. Det ser ud til at vi denne gang har fået et ø-kuld. Vi har solgt hvalpe til Langeland, Sjælland, Ærø, Fyn og Læsø. En er rejst til Norge, mens resten er forblevet Nordenfjords.

Der blev blandt andet vist hvordan et dyr bliver behandlet efter jagten.

7. september 2015. Nyjægerdag

Søndag den 23. august 2015 havde Danmarks Jagtforbund Kreds 1 arrangeret Nyjægerdag ved skydebanerne ved Nørresundby. Der var masser af spændende aktiviteter dagen igennem – alle flot annonceret af jagt­hornsblæsere.

Vi var invi­te­­ret med for at vise og fortælle om den ståen­de jagthund sammen med andre typer jagt­hunde. Vi kom med fire hvalpe, der skiftedes to og to til at ”være på” og ”slappe af” i bilen. De vakte naturligvis stor opmærksomhed.

Efterfølgende havde vi kun to flotte hanner til salg – og de er ikke skudræd.

18. September 2015. Udstilling

Søndag den 13. september var vi i Billund til udstilling/skue. Det kan jo ikke nytte at kun vi lovpriser de dejlige hunde. Lambda og Psi skulle præsenteres for en rigtig dommer. Det blev en kæmpestor fiasko-succes. 

I den trange hal fandt vi et afsides hjørne, hvor vi slog os ned. Hundene tog hele postyret og den lange ventetid i stiv pote. De slappede totalt af, også når jeg ind imellem gik fra dem. Der var så mange indtryk, at de var totalt udmattede.  

Ja, så kan vi jo bare ligge her og vente på at vi skal i ringen.

Endelig var det vores tur. Men de gad da ikke løbe rundt og se godt ud, trods mange timers træning i den forløbne uge. De ville da hellere kikke på alt det der foregik uden for ringen. Dommen var hård: De mangler ringtræning!!! Men derudover meget positiv:

Lambda: ”Udmærket størrelse, dejligt maskulint hoved, dejligt udtryk, gode ben og poter, udmærket krop. ”

Psi: ”Udmærket størrelse, maskulint hoved og godt udtryk, udmærket krop, velansat hale, gode benstammer og poter. ”

Det gav – trods manglende ringtræning og lidt utryghed – resultatet SL (Særdeles Lovende) til begge hunde. Dette er den bedste ”karakter” man kan opnå i den aldersgruppe. Så det var turen værd.

Sidst på måneden flyttede de hjemmefra, men de blev heldigvis i nærområdet, Brovst og Brønderslev.