Hvalpe 2012

Avlsrådet for GDH foreslog Thorkildsen´s Mingus som far til vores hvalpe. De to hunde supplerer hinanden godt. Den 17. november var Charletan´s Candy på besøg hos Mingus, og det ser i høj grad ud til at have båret frugt. Bred og besværet venter hun nu kun på at den sidste uge skal snegle sig af sted. Fødslen er beregnet til torsdag den 19. januar 2012. Hvalpekassen blev sat op sidste weekend og blev straks taget i besiddelse. Det er nu det foretrukne sted til en slapper mellem måltiderne.

 

Lørdag den 21. januar kom der endelig rigtig gang i tingene.

Der var en, der var to, der var... der var syv og vi var enige om, at nu var vi færdige. Alt blev ryddet op, og familiebillederne blev taget. Men længe efter kom jokeren - bonuspræmien - efternøleren - en stor, stærk pige! Sikke en overraskelse.

Det samlede resultat blev således 8 velskabte hvalpe ligeligt fordelt med hensyn til køn - og kønne er de jo alle, som det fremgår af billederne.

Inden hvalpene er tre uger gamle skal de anmeldes til Dansk Kennelklub og således være navngivet. Vi valgte denne gang at vores hvalpe skulle have navne efter romerske guder vel vidende at de nok ikke alle ville komme til at lyde disse navne når de skiftede hjem.

Navnene blev: Apollo kaldes nu Pollo, Mars kaldes nu Anton, Neptun kaldes nu Nikko, Pluto kaldes nu Mickie, Ceres kaldes nu Gaia, Diana kaldes stadig Diana, Luna kaldes stadig Luna, Venus hedder nu Fie

9. februar 2013 Hunde og mennesker hygger sig i Fredericia

Hvalpenes første fødselsdag fejrede vi – lidt forsinket – ved at mødes til DKKs udstilling i Fredericia den 9. februar. Her var der mulighed for at få en fornemmelse af hvad der kræves for at udstille sin hund. Hvalpene var nu gamle nok til at deltage i juniorklassen (9 – 18 mdr.) Dermed  tæller resultaterne på deres cv.

Der var fire hvalpe der deltog, Anton, Nikko, Diana og Fie. De lykkelige ejere af en GDH, der var anskaffet til jagt og familiehund, opdagede at de oven i købet havde fået et meget smukt eksemplar af racen. Og de fik alle blod på tanden og havde stor lyst til også at være sammen med deres hunde og andre hundeejere som udstillere. En ny hobby blev føjet til rækken!

Det var en hyggelig dag med kaffe og lagkage og en masse udveksling af erfaringer både hvad angår jagt mere generel hundesnak.

Resultaterne var overvældende set i forhold til at det for de flestes vedkommende var førte gang de deltog i en udstilling.

Blandt hannerne blev Nikko den bedste junior skarpt forfulgt af Anton. Bedømmelsen var excellent for begge. Nikko blev desuden den flotteste han blandt samtlige GDH-hanner. Diana klarede sig bedst denne gang. Hun fik ligeledes excellent, mens Fie havde en mindre god dag. Hun fik bedømmelsen very good, men hun har gjort det bedre før.    

Det var tydeligt at alle hvalpe manglede noget ringtræning, så det vil der blive taget hånd om i den nærmeste tid.