DELTA ER KLAR TIL ENDNU ET KULD HVALPE

Charletans´ Jeppe

Efter en velfortjent restitueringsperiode kan Delta ikke vente længere. Hun var vildt skruk, da søster Eta havde hvalpe først på året 2019, og gik i løbetid helt uden for planen. Så denne gang skal det være.

Hun forventes at skulle parres sidst i december 2019. Det betyder at hvalpene fødes sidst i februar 2020. HVIS Delta altså følger planen.

Jeg har fundet den helt rigtige far til Deltas hvalpe, Charletans´ Jeppe. Jeppe er en velbygget racetypisk han af god størrelse og vil passe rigtig godt til Delta. Hvalpene avles med anbefaling af specialklubben, GDH, og vil således få en Basis+ Stambog fra DKK. De vil få hofteindeks 105, og en indavlskoefficient i 5. generation på 5,9.

Beskrivelse af de to hunde:

DK17817/2014 Charletans´ Jeppe

Sundhed: Hofter: B indeks 111 (pr. 1.10.2019), PRA: fri

Udstillingsresultater: Exc. BK. CK

Jeppe bruges til praktisk jagt og bestod allerede som unghund sin første markprøve med en flot 1. præmie. Derud over er han en dejlig familiehund.

DK13276/2013 Nordenfjords GDH Delta

Sundhed: Hofter: A indeks 99 (pr. 1.10.2019), PRA: bærer

Udstillingsresultater: Exc. ÅK, CK

Delta er jagtlig prøvet og godkendt. Hun har gået spor og har klaret sig rigtig godt. Som femårig begyndte hun at gå på jagt med Christian, der havde Dalton – Deltas første store kærlighed. Det fungerer fint, og de er begge meget begejstrede for såvel de stille aftener ved åen som de store jagter med flere hunde. Selvfølgelig jagter Delta stadig alt hvad der bevæger sig hjemme på matriklen, og hun kommer jævnligt og afleverer en mus. Hun er en dejlig læremen, rolig og selvstændig familiehund, der elsker alle der kommer inden for døren. Hun nyder livet i naturen såvel som foran brændeovnen.

22. december. En måned før fødslen. Drægtig eller bare lidt overvægtig.

22. december. Drægtig

Delta kunne ikke vente til jul med at blive parret. Det skete allerede den 20. november, så fødslen skulle blive omkring den 22. januar. Hundes drægtighedsperiode er kun 9 uger. 

10. april 2020 Resumé

Tiden fløj af sted. Den 22. januar fik Delta ni hvalpe, hvoraf de fem var tæver.

Der ventede en helt ny situation; moderen havde ikke tilstrækkeligt med mælk.

Hun ammede de første dage i døgndrift, spiste mælkefremmede mad, dyrlægen gav mælkefremmende medicin, men lige meget hjalp det. Sutteflasken måtte frem. Det gav anledning til mange hyggelige timer med hvalpene på armen de første tre uger.

Efterfølgende har alle talt om meget harmoniske hvalpe, der er kontaktsøgende men samtidig selvstændige – de fik en god start dér på armen.

Den milde vinter gjorde at de ni banditter også fik erfaring i udelivet. Det var koldt i starten, men det var også spændende, og nysgerrigheden overvandt kulden. De små drog på eventyr i den store, vilde verden – primært indenfor vildthegnet, der omgiver matriklen.

 

28. februar. Hr. Mørkeblå

NAVNE

Deltas hvalpe får navne efter hovedstæder. Denne gang faldt valget på nogle af de sydamerikanske. Hannerne: Bogotá, Buenos Aires, Caracas, Montevideo. Tæverne: Brasilia, La Paz, Lima, Santiago, Quito.

Efter ti dejlige uger var de væk, en til Møn, Sjælland, Fyn, to i Vendsyssel og resten i det øvrige Jylland.

Der blev stille i det lille hjem, men heldigvis kom jeg selv til at beholde dejlige hr. Mørkeblå/Montevideo 👍

Sep/Montevideo/Hr. Mørkeblå

22. januar 2021

Hvalpenes første fødselsdag var overvældende. Facebookopslag og mails fløj gennem luften på kryds og tværs af landet. Begejstrede ejere gjorde virkeligt noget ud af dagen med billeder og tekster. Man fyldes med taknemmelighed over at have kunnet forsyne familierne med et firbenet medlem af denne pragtfulde race, der er SÅ højt elsket. Det bliver spændende at følge dette kuld fremover.

Her vises nogle af billederne.

Valter/Bogotá/Hr. Mørkegrøn
Peter/Caracas/Hr. Rød
Saga/Brasilia/Fr. Lysegrøn
Ulla/La Paz/Fr. Rosa
Asta/Santiago/Fr. Lilla