Sommerbørn

Vi venter hvalpe i slutningen af juni

Efter 12-hvalpenes fine resultater på udstillingen i Fredericia den 9. februar var det ikke svært at få en far til det næste kuld. Vi valgte den mest ombejlede ”ungkarl” blandt avlshannerne, Kenzo. Han er en rigtig flot fyr med en dyb brystkasse og så er han så god som dagen er lang. Det gør ham ikke mindre attraktiv at han også er højt præmieret både her og i udlandet og at han bruges meget til jagt. Se mere om Kenzo på www.dichov-lund.dk

 

Vi passede Kenzo i en uge mens hans ejer, der også hedder Lisbeth, var på ferie. Og resultatet udeblev ikke. 

Kenzo (th.) fik lov til at komme helt tæt på i kurven.
23. juni 2013 Om et par dage er det overstået

23. juni 2013

Nu er alt klar til fødslen. Fødekassen er det foretrukne opholdssted. Den har fået et par forbedringer og navnet er skrevet i pink denne gang. Der har nemlig været flest henvendelser om tæver, så det håber vi at kunne opfylde.  

24. juni 2013

Fødekassen blev allerede brugt i dag, så det var da i sidste øjeblik den blev sat op.

Hvor svært kan det være? Otte hvalpe blev det til i løbet af seks timer. Det var som at smutte mandler. Til sammenligning kan det nævnes at det tog 15 timer for 1½ år siden. Fire flotte fyre og fire fine tæver var fordelingen. Den stolte mor passer sine børn med omhu, ro og tryghed.

Den førstefødte drikker, mens mor har opmærksomheden rettet mod den næste der er på vej
Fødsler griser
Nu kan det snart være nok, der kommer vel ikke flere
Rene og pæne kan vi nyde resultatet af anstrengelserne, slappe af og få sulten stillet

Den 25. august 2013

Inden hvalpene var fem uger gamle skulle de have navne til stambøgerne. Vores hvalpenavne skal begynde med vores kennelnavn,”Nordenfjords GDH” efterfulgt – denne gang – af et græsk bogstav. Hannerne fik navnene: Alfa, Gamma, Xi (udtales ksi), og Chi (udtales ki) Ras, mens tæverne efter købernes ønsker kom til at hedde: Beta, Delta, Theta og Zeta. 

Dyrlægen chipmærkede ungerne, lige inden de skulle flyve fra reden, og han var vældig tilfreds med dem. Der blev underligt stille i huset efter at halvdelen af børnene pludselig forsvandt. Aktivitetsniveauet  kom heldigvis hurtigt op igen, idet der blev mere rum til de tilbageblevne.

4. august 2013 Sommeren flyver af sted.
15. september 2013 Da regnen blev for voldsom sidst på dagen søgte vi ly i stalden. Det var også spændende

Den 16. september 2013

I denne weekend har vi været på Hjerl Hede med mor Pallas og fire hvalpe. Der var et særarrangement ”Jagt og Mennesker”, og Klubben for Gammel Dansk Hønsehund var inviteret for at vise hvad vores hunde kan i den sammenhæng. Vi fik snakket med en masse mennesker og hunde. Hvalpene havde næsten ikke pels tilbage efter sådan et par dage. Men de tog det i stiv pote.

I morgen skal vi sige farvel til Alfa. Det bliver svært, men han får det godt på Thy-egnen, hvor han skal jage snepper og kaldes Friggo.

23. september 2013 Gamma til venstre opmuntrer Delta: "Vi har da stadig hinanden"

Den 23. september 2013

Nu hvor hvalpene er næsten tre måneder gamle er vi begyndt at gå til træning med dem. De er allerede meget dygtige til både sit, plads og kom – bare der er tilstrækkeligt med godbidder.

I dag sagde vi farvel til Ksi, så nu er der kun Gamma tilbage til at lege med vores egen Delta. Fremover lyder Ksi navnet Balder.

Den 15. oktober 2013

Gamma er rejst til Tyskland og skal være Jägermeister Hund hos et ungt par på en stor gård. De vil kalde ham Gammel!