Hvalpe 2017

Deltas første kuld

Dalton

Nu er det Nordenfjords GDH Delta, der skal have hvalpe midt i februar. Vi har valgt store dejlige Dalton DK13414/2010 som far. Dalton, der er udstillet til Exc. er i forvejen far til 13 hvalpe blandt andre Luda DK10769/2013, der blev DKKV 16. Dalton er et stærkt muskelbundt, der tager sine 10 km i mosen hver dag, når han altså ikke lige er på jagt.

15. februar. Udsigt til Bredballe.

Den lange ventetid

Parringen fandt sted den 16. december selvfølgelig med anbefaling fra Specialklubbens avlsråd. De to hunde har begge A-hofter med indeks henholdsvis 104 og 117 (februar 2017), så de små vidundere har i fødselsgave indeks 111. Indavlskoefficienten på denne parring i FEM generationer er nede på 2,6!

19. febr. Ti hvalpe ti patter - hvor svært kan det være?

19. februar 2017

Torsdag den 16. februar fik Delta uden besvær 10 store hvalpe, 7-3 til tæverne. Hun klarer sin nye rolle som havde hun aldrig gjort andet end at holde sine hvalpe rene og amme dem. Og der ser ud til at være rigeligt med mælk til alle.  

Når den ene har fået nok og bare ligger og hyggesnasker, blive den blidt skubbet til side, så en anden kan få den gode plads.

10. marts 2017 Købere

Alle hvalpe var "solgt" inden fødslen, men grundet forskellige afbud blev det alligevel muligt for den sidste køber at få en "afbudshund" i dag. Ydermere fik alle en hund af det ønskede køn. Der var desværre også nogle der kom for sent. Heraf valgte tre at blive skrevet op til næste gang.

Der skal hunde til Sjælland, Fyn, Midt- og Vestjylland, Mors, Bornholm (så er der 8 GDHer på øen!), Tyskland, Holland og Norge. Eksportvarerne kan først forlade landet når de er 15 uger gamle, så dem får vi lov at beholde i lidt ekstra tid.

Navne

Deltas hvalpe skal have navne efter byer. Til dette første kuld bliver det europæiske hovedstæder, og jeg har sammen med køberne har valgt følgende navne efter "slægtsnavnet", Nordenfjords GDH

Hanner: Berlin, Madrid og Vaduz

Tæver: Athen, Copenhagen, Dublin, London, Paris, Riga og Roma